Stadhuis Haarlem

Grote Markt

De gevels van de Grote Vierschaar zijn volledig gerestaureerd en voorzien van een ademend verfsysteem. De eeuwen oude eikenhouten balklaagconstructie alsmede de dubbele vloeren in de secretariskamer van het stadhuis van Haarlem zijn vervangen. Een zeer bijzondere- en spectaculaire monumentale restauratie in één van de mooiste gebouwen van Haarlem . In nauwe samenwerking met de afdeling monumentenzorg van de gemeente Haarlem hebben we er voor gezorgd dat deze ruimte weer veilig te betreden is en de V V V van Haarlem een fraai gerestaureerd plafond heeft gekregen. 


Locatie Haarlem
Opdrachtgever
Gemeente Haarlem


Beheerderswoning Akendam

Vergierdeweg

Duurzaam monumentaal wonen: Oplossend bezig zijn was het motto bij het allereerste project "Duurzaam monumentaal wonen" van de gemeente Haarlem. Dit is uitgevoerd door Bouwbedrijf G.P. Blokdijk b.v. Aan de hand van het Energie Prestatie Advies ( EPA) is gezocht naar oplossingen voor bestaande situaties om tot een flinke energiebesparing te komen, zonder afbreuk te doen aan het bestaande karakter en uiterlijk van het betreffende object. Meer lezen: Duurzaam monumentaal wonen.

 


Locatie Haarlem
Opdrachtgever
Gemeente Haarlem


Aula begraafplaats Bloemendaal

Bergweg

In opdracht van de gemeente Bloemendaal is het gehele leiendak van de aula vervangen. Rondom de vele lekkages die het oude dak inmiddels telde hebben we veel houtrot vervangen. Na het aanbrengen nieuwe gootbodems, dakleien , voet en noklood kan dit pand er weer een klein eeuwtje tegen. Na de verbouwing van de beheerderwoning aan het begin van de begraafplaats hebben onze eigen schilders alles weer keurig in de hoogglans gezet. 


Locatie Bloemendaal
Opdrachtgever
Gemeente Bloemendaal


Dolhuys

Schotersingel

Het vervangen van de houtenspanten en het restaureren van de gedeeltelijk verwijderde en door ongedierte aangetaste balklaag. 


Locatie Haarlem
Opdrachtgever
Gemeente Haarlem


Gevelrestauratie

Nieuwe Kerksplein

Bij dit mooie monumentenpand is het houtrot aan de kozijnen vervangen. Verder hebben we hier aan de buitengevel waar dat nodig was en in overleg met de Gemeente Haarlem, voegwerk vervangen. De inpandige verbouwing is uitgevoerd in overleg met de nieuwe eigenaren. Het schilderwerk is ook hier met onze eigen schilders gerealiseerd. 


Locatie Haarlem
Gevelrestauratie

Noord Schalkwijkerweg

Casco restauratie van gevelkozijnen, buitengevel metselwerk, voegen en overig houtwerk. Deze karakteristieke boerderijwoning van de Gemeente Haarlem is weer geheel in oude luister gerestaureerd. De rotte boeidelen, onderdorpels en stijlstukken van de kozijnen zijn in onze machinale gekopieerd en daarna geheel vervangen. Het oude voegwerk is voorzichtig uitgeslepen en weer opnieuw ingezet. 


Locatie Haarlem
Opdrachtgever
Gemeente Haarlem


ROC Nova College

Buitenrustlaan

Het vervangen en restaureren van de door ongedierte aangetaste houten spanten sporen, vloerbalklaag en kapellen. Herstellen en restaureren van het pannendak. Na de restauratie is de gehele zolderverdieping ontdaan van de aanwezige houtwormen en boktorren. 


Locatie Haarlem
Opdrachtgever
Gemeente Haarlem


Antoniusschool

Teding van Berkhoutlaan

Tijdens onderhoudswerkzaamheden aan de Antoniusschool in Bloemendaal kwamen we tot de ontdekking dat het houten klokkentorentje compleet op instorten stond. In onze werkplaats hebben we de gehele houten constructie inclusief de goten volgens originele details nagemaakt. Tevens hebben een nieuwe stalen ophang- constructie voor het belmechanisme aangebracht en is met veel zorg het kapje weer voorzien van nieuwe loden bekleding. Na dit bouwkundige hoogstandje hebben onze eigen schilders alles weer keurig in de hoogglans gezet. 


Locatie Bloemendaal
Opdrachtgever Gemeente Bloemendaal